Tasavvuf,islam´i..sitesi´dir...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tasavvuf,islam´i..sitesi´dir...

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Sahur İcin Super Alternatif: Üç Lezzetli Örgü

YazarMesaj
Musti11

Musti11

Sahur İcin Super Alternatif: Üç Lezzetli Örgü Empty
MesajKonu: Sahur İcin Super Alternatif: Üç Lezzetli Örgü   Sahur İcin Super Alternatif: Üç Lezzetli Örgü Icon_minitimePtsi Mayıs 04, 2009 3:23 pm

Sahur İcin Super Alternatif: Üç Lezzetli Örgü 52506601
Üç Lezzetli Örgü; Malzemeler:

3 su b un
1 p kuru maya
1 çay b sıvıyağ
1 çorba k tozşeker
1 çorba k tuz
Yarım çay b ılık su
Alabildiği kadar ılık süt
1 yumurta

İç Harcı İçin:
1 kase beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 kırmızı biber
1 çay b ceviz
1 çorba k salça
1 diş sarımsak
2 çorba k zeytin ezmesi
1 tatlı k kekik

Üzeri İçin:
Sıvıyağ

Hazırlanışı:
Bir karıştırma kasesine unu alalımOrtasına kuru mayayı alalımKenarına tozşekeri serpelim Mayanın üzerine sıvıyağı,tuzu,ılık suyu ve yumurtanın akını koyalım Alabildiği kadar ılık su ilave ederek ekmek hamuru gibi bir hamur hazırlayıp dinlenmeye bırakalım Diğer tarafta 3 farklı iç hazırlayalım 1 iç için peynir ve maydanozu karıştıralım2 iç için kırmızı biberi küp doğrayalım İçine salçayı ve cevizi ekleyelimArzuya göre sarımsak da ekleyebilirsiniz 3 harç için zeytin ezmesini, kekik ve sıvıyağ ilave ederek karıştırın Mayalanan hamuru 3 parçayı bölüp yuvarlak tepsi büyüklüğünde açınHerbirine farklı harçlardan sürüp rulo yapın 3 hamuru yanyana getirip saç örgüsü gibi birleştirinÜzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp tekrar tepsi mayası gelmesini bekleyinYaklaşık yarım saat sonra 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin Dilimleyerek ılık servis yapın

Sahur İcin Super Alternatif: Üç Lezzetli Örgü
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» "Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölümü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir."